2022 Yılı Ana Arı Rengi

0
245

Her yıl ana arı rengi bulunmaktadır. 2022 yılı içinde ana arı rengi olarak sarı renklidir. Yani 2022 yılı içinde doğan ve kovana vereceğiniz ana arıların kafasında ana arı rengi sarı olmasına dikkat ediniz. Özellikle ana arı satın aldığınız yerlerden ana arının sarı renkli mi diye sorarak teyit edebilirsiniz.

Dünya genelinde kabul gören ve 5 renk arasında sürekli değişen ana arı renkleri vardır. Bunlar; sarı, kırmızı, mavi, yeşil ve beyaz olmak üzere her yıl arasında sürekli değişir. 5 yılda bir renge sıra gelir. Teknik arıcılıkta ise 2 yılda bir en az ana arı değişimi yapılması gerekir ki, koloniyi performansından düşürmeyelim.

Bazı arıcılarımız ise ana arı boyalı olunca daha verimli olur gibi furyalar bulunmakta olup, bunların gerçek ile alakası yoktur. Ana arının boyalı olmaması bazen tam tersi güzel verimde sağlayabilmektedir. Boyanın kalitesiyle hiç bir ilgisi olmayıp, ana arının üretim teknik ve yöntemleri ile alakalı olmaktadır. 2022 yılı ana arı rengi hakkında sorularınız olursa yine yorumlar kısmından bizlere her zaman sorabilirsiniz.

Önceki İçerik2021 Paket Arı Satışı
Sonraki İçerik2023 Yılı Ana Arı Rengi Kırmızıdır

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz