2020 Yılı Ana Arı Rengi

0
734
2020 Yılı Ana Arı Rengi

Dünya genelinde kabul edilmiş olan ana arı renkleri bulunmaktadır. Her yıl ana arı renkleri değişmekte olup ve bu döngü 5 yılda bir yenilenir. Yani 5 yıl sonra yine ana arı rengi mavi olacaktır. Geçen yıl yeşil rengiydi ve 4 yıl sonra ana arı rengi yeşil olacak bu şekilde 5 renk arasında süreç devam etmektedir. Teknik arıcılıkta ana arının verimine göre 2-3 yılda bir yenilenmesi uygun olur. Siz ana arıyı ellemezseniz ve verimini de çok önem vermezseniz 4-5 yıl bir ana arı yaşar yada 3.yılından sonra diğer işçi arılar tarafından meme yapılarak oğul vermek suretiyle ana arılar çoğalır.

Yıllara belirli ana arı renkleri bulunmaktadır. 2020 yılı için ana arı rengi ise mavi olacaktır. 2020 yılında ana arı siparişi alacak olan müşterilerimiz bizden veya bir başka yerden ana arı satın aldığı zaman bu yıla ait olduğunu bilebilmesi için mavi boyalı olmasına dikkat edebilirsiniz. Boyasının olmaması eski ana arı olduğunu göstermez ama boyalı da olması yeni ana arı olduğunu gösterir. Ana Arı Gen olarak bizden alacak olan müşterilerimiz boyalı ve  bu yılın anası gönderilmektedir. Sipariş vermek isteyenler ana arı sipariş formunu doldurup bize gönderebilir.

2020 yılı için ana arı gönderimleri Nisan ayının ilk haftası gibi başlayacaktır. Sipariş vermek isteyenler Ana Arı Sipariş Formu kısmına tıklayarak siparişlerini verip listeye isimlerini kaydetsinler. Çünkü gönderimler ödeme önceliğine göre olacağı için erken sipariş geçmekte fayda var. Ana arı renkleri konusunda sorularınız olursa aşağıdaki yorumlar kısmında sorabilir yine farklı sorularınız varsa alabiliriz.

Önceki İçerik2020 Ana Arı Fiyatları
Sonraki İçerik2021 Paket Arı Satışı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz